top of page
  • מה זה פסיכותרפיה וטיפול פסיכולוגי?
    התשובה מה היא פסיכותרפיה ומה משמעותו של הטיפול הפסיכולוגי היא מגוונת, תלויה במי שאולים ובגישה הטיפולית. בקצרה, מטרת הטיפול להקל על האנשים: ממצוקות, מחרדות, מקשיים וממשברים במגוון תחומי חיים. השיחה הטיפולית היא הזדמנות להתבוננות לעומקם של הרגשות והמחשבות, כדי לאפשר הקלה והתמודדות. הקשר הטיפולי המקבל והמקצועי מעודד יצירת תובנות לגבי קשרים מחוץ לקליניקה וגילוי חלקים לא מודעים. המרחב הטיפולי המוגן בקליניקה מעודד פתיחת שאלות באווירה בטוחה ולא שיפוטית. טיפול רגשי מקצועי מאפשר שינוי ושיפור איכות החיים הרגשית.
  • מה ההבדל בין טיפול רגשי, פסיכותרפיה וטיפול פסיכולוגי?"
    פסיכולוגים קליניים, עובדים סוציאליים קליניים הם בעצם מטפלים רגשיים העוסקים בפסיכותרפיה, כלומר מטפלים בנפש. מטרת המטפלים אחת – הקלה על הקושי והסבל הרגשי. הפסיכותרפיסטים מטפלים ע"י שיחות, שתפקידן לאפשר חקר עולמינו הפנימי וכך להקל על הכאב הנפשי ומשברי החיים. כיום ההבדלים בין סוגי המטפלים מטשטשים והשינוי העיקרי הוא ברקע הלימודי ובהכשרה. בסופו של דבר פסיכולוגים, פסיכותרפיסטים ועובדים סוציאליים מטפלים בבני אדם - במפגש התוך אישי והבין אישי. הכימיה בין המטופלים למטפלים היא אחד המפתחות להצלחת הטיפול.
  • איך טיפול נפשי עובד? איך מתקיים הטיפול מה עושים בטיפול רגשי?
    קודם כל חשוב להדגיש שאין טיפול רגשי אחד דומה לשני, פשוט כי אנחנו בני אדם שונים ומיוחדים. כל אחת ואחד מעלים בקליניקה נושאים שונים שמטרידים אותם ומתייחסים לעצמם ולסביבה בצורה אחרת. הזוגות, ההורים בני הנוערוהצעירים הם אלו שקובעים - על מה מדברים, כמה ואיך. ההבדל בין שיחה עם חבר או חברה לבין טיפול פסיכולוגי בהקשבה המקצועית והלא שיפוטית ובשאלות שמסייעות להגדיל את ההבנה ולהקל. כל טיפול רגשי מתחיל במפגשי היכרות, "אינטייק", שבהם תוכלו לבחור לספר: מה הביא אתכם לטיפול? למה דווקא עכשיו? מה ומי מפריע? ומה הציפיות? משם נתקדם בקצב של כל אחת ואחד.
  • ​כמה זמן נמשך טיפול נפשי ומה המסגרת לטיפול רגשי?
    התשובה לשאלה כמה זמן ימשך הטיפול הנפשי תלוי כמובן בהמון גורמים לדוגמא: בקושי שמביאים המטופלים (בעיה ממוקדת או רחבה ועמוקה), במטופלים עצמם (במבנה האישיות) בפניות לטיפול (עד כמה מחויבים ופנויים ל"עבוד") וכמובן גם בכימיה בין המטופלים למטפלים. בכל מקרה חשובה המסגרת והעקביות, לכן השיחות הטיפוליות מתקיימות - פעם בשבוע, ל-50 דקות, בקליניקה הפרטית במושב עשרת. מניסיון, ההתמדה והמחוייבות מסייעים להקלה וליצירת שינוי.
  • איך לבחור מטפל או מטפלת שמתאים לי?
    הבחירה של מטפל ומטפלת לטיפול הנפשי היא משמעותית ביותר. הדמות המטפלת היא בעצם מי שתבחרו לבטוח בה - להיחשף בפניה, לפתוח את סגור לבכם ולשתף בסודות הכמוסים. מערכת יחסים המבוססת על אמון היא בעצם המפתח, שיאפשר לכם להרגיש מוגנים ולהיפתח. קשה להגדיר מראש האם אכן תיווצר כימיה ותרגישו בנוח אבל אפשר לצמצם את הסיכון עי: בחירה במטפל או מטפלת מומלצים (רק זכרו שמה שטוב לחברים לא בהכרח מתאים לכם). קריאה באתר ובדיקה האם אתם מתחברים לאישיות המטפלת ולגישה הטיפולית דרך התכנים שבאתר (זה בעצם חלק מכרטיס הביקור והאני מאמין הטיפולי). התרשמות מההכשרה ומהניסיון המקצועי. העדפות אישיות ושיקולים טכניים כמו: מטפל או מטפלת, גיל המטפלים, הרקע וההתמחות של המטפלים, מיקום הקליניקה, קליניקה פרטית או ציבורית וגם מחיר הטיפול. חיבור וכימיה בין אישית – אחרי שגישתם, בדקתם, התלבטתם הכי פשוט להרים טלפון או לשלוח הודעה ואחזור. נדבר קצת, נכיר, אפשר לשאול הכל. העיקר שנפחית קצת חששות שיעזרו לך לבחור. אגב, גם כשמתחילים ברור שאפשר לנסות ולשנות :)
  • האם טיפול רגשי יכול לעזור גם לי?
    טיפול נפשי ופסיכותרפיה יכולים להתאים לכל מי שבאמת רוצה לשפר את איכות החיים הרגשית ולהתמודד טוב יותר עם משברי החיים. קשה לדעת מראש ולתת תשובה אחידה לכל אחת ואחד עד כמה הטיפול יעזור וכמה מהר. לבטח הטיפול עוזר לכל מי: שרוצה להקל על מצוקות, להתמודד עם משברים להתכונן לשינויים בחיים ולעוד הרבה מצבים. כדאי להעלות את החששות בטיפול, לבדוק את הנושאים שמעסיקים אתכם. המרחב הקשוב, המקבל והמכבד יאפשר להפחית את החששות וההתלבטויות. השיח הטיפולי יאפשר: התבוננות מעמיקה, הבנת מניעים, זיהוי דפוסים, ברור דילמות מטרידות ובעצם מיקוד והקלה בנושאים שאתם תבחרו להעלות.
  • מתי כדאי לפנות לטיפול רגשי?
    מתי לפנות לטיפול רגשי ופסיכותרפיה זו כמובן שאלה אישית. רובינו "מתבשלים" עם: מצוקה, חרדה, קושי, משבר, כאב או צורך בשינוי זמן רב. אז מגיע הרגע שכבר אי אפשר יותר, שמשהו לא עובד כמו פעם, שמרגישים צורך לחלוק לא רק עם המעגל של המשפחה והחברים. עדיף כמובן לפנות לטיפול לפני שהכול מתפוצץ ומתרסק ולהתייחס לטיפול כעניין של איכות חיים בדיוק כמו שדואגים לגוף בחדר הכושר, כך לדאוג ולטפל בנפש וברגשות בקליניקה. מטופלים מגיעים כשמשהו מציק להם סביב: משברי חיים, זוגיות והורות, הריון ולידה, חרדה ודיכאון וכל מה שהפסיפס האנושי מזמן לנו.
  • למה שיחה עם מטפל זה לא כמו שיחה עם חבר?
    לשתף, להקשיב ולהשמיע זה תמיד עוזר ומקל - בין אם מדובר בחברים, בני משפחה, ואנשים קרובים ובין עם מדובר במטפל ובמטפלת. בכל זאת יש הבדל בין שיחה עם חבר לשיחה עם מטפל לשיתוף אנשים קרובים. מטפלים ופסיכותרפיסטים הוכשרו בתהליכים רגשיים, ביצירת בשיח טיפולי מקצועי ואחראי ובתמיכה נפשית. הסביבה הטיפולית בקלינקה נקייה: משיפוטיות, מאינטרסים ומעמדות. המטפלים שומרים על: סודיות, אמינות, ואתיקה מקצועית. מטפלים מקצועיים מתבססים בטיפול על: גישות, מודלים, ניסיון וכמובן כימיה.
bottom of page