כשהילדים מגיבים בכעס או עצב לשיחה בה אתם מבשרים להם על החלטתכם להיפרד, אמרו להם שחשוב לכם לדעת איך הם מרגישים. אמרו להם שאתם רואים את הכאב שלהם וזה בסדר גמור להרגיש כך, ושכל רגש הוא טבעי ומובן. אפשר לומר: "אני יודע שזה מאוד מצער אותך, אנחנו יכולים לנסות לחשוב על משהו שיגרום לך להרגיש יותר טוב?".
סיגל קפלן, יועצת למשפחות במצבי גירושין ופרק ב'.
עם זאת, לא כל הילדים מגיבים מיד. אם זה כך, תנו לילדים שלכם להבין שזה גם בסדר ושאתם תמיד מוכנים לדבר על כך כשהם ירגישו מוכנים. יהיו ילדים שינסו לרצות את ההורים שלהם על ידי כך שיתנהגו כאילו הכל בסדר, או ינסו להימנע מרגשות קשים על ידי כך שיכחישו שהם מרגישים כעס או עצב לנוכח ההודעה. לפעמים הלחץ יוצא בדרכים אחרות – בבית הספר, או עם חברים, או שינויים בדפוסי תיאבון, התנהגות או שינה.
בין אם הילדים מבטאים פחד, דאגה או הקלה על פרידה וגירושין שלך, הם ירצו לדעת איך הפרידה תשנה את חייהם היומיומיים.
תהיו מוכנים לענות על שאלות אלה ואחרות:
- עם מי אני הולך לחיות?
- לאיזה בית ספר אני אלך?
- האם אני אעבור ?
- איפה כל הורה יחיה?
- מה יקרה בחגים?
- האם אני עדיין אראה את החברים שלי?
- האם אני עדיין אוכל להמשיך ללכת לחוג? לצופים? או כל פעילות אחרת שהילד אוהב.
היו כנים עם הילדים. כשאתם יודעים את התשובה לשאלה – תענו עליה (גם אם אין זו תשובה קלה) ותייצרו וודאות אצלם. כשאתם לא יודעים את התשובה לשאלה – תאמרו להם "כרגע אמא ואבא עדיין לא החליטו ביניהם, ברגע שנחליט נשתף אתכם". תראו להם שאתם "על" הדברים, שאתם דואגים לייצר עבורם את החיים הכי טובים גם בעת המשבר, ובשום אופן אל תחלקו איתם את הסוגיות שכרוכות בגירושין (משמורת, מזונות, חלוקת רכוש וכו').
להורדת האפליקציה באפל לחץ כאן
להורדת האפליקציה באנדרואיד לחץ כאן
סיגל קפלן, יועצת למשפחות במצבי גירושין ופרק ב'.
sigal.kaplan97@gmail.com :מייל
נייד: 052-2309236
Comments