הליך הגירושין מביא עמו התמודדות רגשית ונפשית לא פשוטה אצל בני הזוג. המוכר הופך ללא ידוע, כל מה שהיה מסודר וברור - משתבש (או לפחות מרגיש כך), תוך שהכמיהה לשגרה – במטלות הבית, עם הילדים, ביום העבודה ובשאר המחויבויות - גוברת.
מיכל יוגב, מגשרת מוסמכת לגירושין, עסקים וארגונים.
למרות המשבר הגדול שאתם חווים, חשוב לזכור שההשפעה על פירוק המשפחה חלה על כל בני הבית, ובמיוחד על ילדיכם.
החדשות הטובות הן, שיש תמיד מה לעשות.
אם כך, הרשו לנו להציג בפניכם 7 טיפים מעשיים כיצד להשאיר את הילדים מחוץ לשיח הגירושין שלכם:
הימנעו מלקטר או להתלונן על הצד השני בפני הילדים - לילדים שלכם נקודת מבט שונה משלכם על הסכסוך ותהליך הגירושין, אתם ההורים היחידים שלהם. גם כשאתם מרגישים שהצד השני חצה כל גבול ובטוחים בצדקתכם – הם זוכרים הכל ואין להם את היכולת "לסנן" מילים ולשכוח אותן, כמו שיש למבוגרים. אם אין לכם משהו טוב לומר על הצד השני, מומלץ שלא לומר דבר.
שימו לב מתי, כיצד ועם מי אתם מדברים על הגירושין- ילדים שומעים הכל. לא רק שהם שומעים הכל, הם גם מבינים. גם כשהם עם אוזניות או מול המסך. ילדים מאוד סקרנים ולרוב יעשו כל מאמץ להאזין למתרחש בעולמם של המבוגרים. היו זהירים כשאתם בסביבתם ואל תמעיטו בערכם - ילדים פיקחים וסופגים הרבה מעבר למה שאנו חושבים.
לא צריך לספר הכל (גם לא את הרוב)- אין צורך לערב את הילדים בכל פרטי הליך הגירושין. ספקו את המידע הרלוונטי לילדים על העתיד לבוא, על השינוי בתא המשפחתי. אין צורך להיכנס לפרטים, לפרט נסיבות או לתאר תחושות מיותרות. חשוב שתבחרו במילים שיבססו את תחושת הביטחון ואת אהבתכם אליהם במיוחד בתקופה זו.
אל "תחקרו" את ילדכם - כאשר הילד חוזר מביתו של ההורה השני, חשוב שלא לתחקר ולהציף אותו בשאלות על הצד השני. באחריותכם וזכותכם לדעת ולהתעניין מה שלומו של הילד, איך הוא מרגיש בבית השני, האם נעים לו - אך שאלות מעבר עלולות להעמיד את ילדכם בקונפליקט ובמבוכה.
הילדים אינם יוני דואר - אנא אל תעשו שימוש בילדים כדי להעביר מסרים לצד השני. זה גם לא תפקידם. בפעם הבאה שאתם שומעים את עצמכם אומרים "תגיד לאבא ש..." או "תגיד לאמא שלך..." עצרו וצרו קשר ישירות עם הצד השני, העבירו את המסר בעצמכם ובדרככם.
היזהרו מהחלפת תפקידים - הם אוהבים אתכם מאוד, אך אין הם חברים שלכם. מערכת היחסים שלכם עם הצד השני אינה תואמת את השקפת ילדכם. מבחינתו של הילד, הצד השני הוא/היא האמא/אבא היחיד שיש להם. אין זה הוגן כלפם לשתף ולדרוש מהם אחרת.
"ילד הורי" - זו תופעה מוכרת בה הילד/ה הבוגר/ת מפגינים אמפטיה גדולה מאוד כלפי ההורה שלו, במיוחד אם ניכר כי ההורה פגוע רגשית. מתוך רצון לגונן על ההורה, לוקח על עצמו הילד אחריות גדולה מאוד (ולעיתים, מדי) על ההורה. אתם המבוגרים, האחריות היא שלכם לדאוג לביטחון הרגשי והפיזי של ילדיכם, ולא להיפך.
להורדת האפליקציה באפל לחץ כאן
להורדת האפליקציה באנדרואיד לחץ כאן
מיכל יוגב, מגשרת מוסמכת לגירושין, עסקים וארגונים. אתר: https://www.my-gishur.co.il מייל: michal@my-gishur.co.il נייד: 0544878059
Comentarios