top of page
חיפוש

משפחות גרושות בימי הקורונה

עודכן: 1 בינו׳ 2021

משפחה שחוותה גירושין מתמודדת עם מורכבויות רגשיות, כלכליות, חברתיות ולוגיסטיות. לתוך המארג הסבוך הזה מתווספת מגיפה גלובלית שמצריכה הסתגלות שונה לבלתי ידוע ולבלתי מוכר.


דאני ששון, מאמנת ומגשרת.

איור של משפחה עם קו שחוצה את התמונה באמצע. בצד ימין אמא מחזיקה יד לילד קטן ובצד שמאל אבא מחזיק יד לילדה קטנה, הילד והילדה גם מחזיקים ידיים ביניהם אבל הקו באמצע חוצה אותם. לכולם יש מסכת אף פה על הפנים

זה כמה שבועות שהמשק עצר. חלק מההורים יצאו לחל"ת או פוטרו, חלקם עובדים במתכונת ביתית או אחרת. המסגרות החינוכיות, הפעילויות היומיות, החוגים המפגשים החברתיים והמשפחתיים – הכל נעצר.

ברגע אחד המשפחה המתפקדת נאלצת להתכנס בין כותלי הבית.

אצל כל המשפחות שינוי זה מצריך התגייסות משותפת, גמישות משפחתית, שיתוף פעולה ועזרה הדדית.


במשפחה בה ההורים גרושים נדרשים הרבה יותר משאבים.

השיבוש במקומות העבודה של ההורים, ביטול המסגרות החינוכיות, הפסקת הפעילויות וכלל הנחיות הסגר והגבלות התנועה – כל אלו משפיעים על ההתנהלות עם הילדים.


מה בידכם כהורים לעשות?


  1. תקבעו ביניכם הסכמות עד לחזרה לשגרה – בתקופה זו יש לראות איך עוברים כל יום ביומו בכמה שפחות זעזועים פנימיים. בין אם יש בידיכם הסכם גירושין או פסק דין חלוט – עכשיו זהו זמן חירום. תקיימו שיח פתוח ותגלו גמישות לנוכח המצב הקיים – תייצרו יחד פתרונות ספציפיים שיעזרו לכם להתנהל טוב יותר ביניכם ומול הילדים בתקופה זו.

  2. אל תיכנסו לקטנות, תראו את התמונה הגדולה - נסו להימנע מהתחשבנות של שעות וחצאי ימים, כמו שאתם עלולים לעשות בשגרה. נסו לתת אמון שכל אחד עושה את המקסימום בנסיבות הקיימות, וראו את התמונה הגדולה – לייצר וודאות ויציבות כמה שיותר עבור הילדים.

  3. תפעילו את הילדים – תייצרו משימות ופעילויות לכל בית, בהתאם לגילאי הילדים, כך שתהיה להם 'מסגרת' בתוך האין מסגרת הזו. לדוגמא: הקראת סיפורים של הילדים הגדולים לקטנים, זמן למשחקי קופסא, זמן ללימודים ולהכנת שיעורים, "משמרות" של הכנת ארוחת ערב וכדומה. כל ילד שתורם מרגיש ערך, שייכות והעצמה.

  4. התחשבנות כספית - ייתכן כי תשלומים המגיעים לאחד מכם בהתאם להסכם יתעכבו עקב אי תשלום שכר עבודה. נסו להיות גמישים כמה שיותר אחד עם השני, אל תקשו עורף, זה לא מצב רגיל. נהלו מעקב מסודר ושקוף אחר ההוצאות והחיוביים. תהיו סבלניים. תהיו יצירתיים. תהיו אדיבים.

בבריאות טובה וימי שלום.


להורדת האפליקציה באפל לחץ כאן

להורדת האפליקציה באנדרואיד לחץ כאן


דאני ששון, מאמנת ומגשרת.

dennysason@walla.co.il :מייל

טלפון: 0544604970


97 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page