top of page
חיפוש

הפחתת לחץ וניהול אורח חיים טוב יותר סביב הגירושין

עודכן: 1 בינו׳ 2021

גירושין משפיעים על כל משפחה באופן שונה. עם זאת, יש קווים מנחים שיכולים להפחית את הלחץ ולהקל על תהליך ההסתגלות, שדורש מכם לנהוג ביושר, ברגישות, במתינות וכמובן עם המון סבלנות.


סיגל קפלן, סיגל קפלן יועצת למשפחות במצבי גירושין ופרק ב'

אשה יושבת על החול בחוף הים לבושה בלבן ועושה מדיטציה עם הגב למצלמה

1. עזרו לילדים לנהל את הרגשות שלהם.

עודדו את ילידכם לדבר בגילוי לב על הרגשות שלהם, גם החיוביים וגם השליליים, לגבי מה שקורה בבית. הכינו את עצמכם, כדי שתוכלו בזמן אמת לענות על שאלות. היו עבורם אוזן קשבת, תנו לגיטימציה ומקום לכל מה שעולה. שימרו על הפרדה בין הרגשות שלהם לשלכם.


2. נהלו את הרגשות שלכם מול הילדים.

זה בסדר שילדים רואים את הוריהם עצובים או כועסים, אבל כשהמצב יוצא משליטה כך שהעצב והכעס מנהלים את התפקוד שלכם - הילדים עלולים להרגיש אחראים על רגשותיכם. כשהילדים שואלים אתכם שאלות, חשוב לענות באופן טבעי ועובדתי עד כמה שניתן, שתשובותיכם לא יהפכו להיות משא על כתפיהם הצרות. לכן, אם אתם מרגישים שהשיחה עם הילדים על הגירושין מעלה בכם רגשות טעונים ובלתי נשלטים, בקשו ממישהו אחר לדבר איתם (אולי קרוב משפחה ניטארלי, או איש מקצוע).

3. במידת הצורך, עודדו את הילדים לשוחח עם ילדים אחרים במצבם.

חפשו (ומצאו, יש בשפע) קבוצות המיועדות לילדים שהוריהם בהליכי פירוד או כבר גרושים, המנוהלות על ידי איש מקצוע. קבוצות אלו המהוות מרחב מוגן המספק לילדים מקום תומך, מכיל ומקצועי שבו הם יכולים לבטא את רגשותיהם בחופשיות על הפרידה של הוריהם, להבין טוב יותר את השינויים במשפחותיהם, יחד עם ילדים נוספים באותו המצב.


4. הכירו בעובדה שההתמודדות של הילדים עם הגירושים לוקחת זמן.

ההשפעה האמיתית מורגשת בדרך כלל לאורך שנתיים – שלוש לאחר הגירושין. במשך התקופה הזו חלקם יצליחו להביע את רגשותיהם בקול (תלוי בגילם, באופיים, ובשלב ההתפתחותי שלהם) וחלקם לא יבטאו דבר. הדבר החשוב הוא – שתתנו תשומת לב מרבית לכל מה שקורה עם ילידכם, אל תעלימו עין בבחינת 'זה יעבור', היו פיקחיים וקשובים לכל מה שמגיע.


5. שימרו את הקונפליקט ביניכם רחוק מהילדים.

זה אחד הדברים הקשים ביותר עבור זוגות מתגרשים. מחקרים מראים שהגורם הגדול ביותר ליכולת של ילדים להסתגל לגירושין לטווח הארוך זה משך העימות והחשיפה שלהם אליו. משכך, חשוב ביותר לא לומר דברים רעים על ההורה השני מול הילדים, בטח לא כשהם בטווח שמיעה. ואל תשתמשו בילדים כשליחים או מתווכים, במיוחד אם אתם מסוכסכים ביניכם. יש הרבה דרכים לתקשר ביניכם, הילדים הי לא אחת מהן. עד כמה שניתן, תקשרו ישירות אחד עם השני.


6. תבקשו עזרה! מצאו דרך להפחית את הלחץ מחייכם כדי לעזור לכם.

אתם צריכים לזכור לדאוג לעצמכם. למצוא את דרך להפחית לחץ בחייכם על ידי קבלת תמיכה של חברים, קרובי משפחה, קבוצות תמיכה, אנשי מקצוע בתהליך הפרידה. תמיכה יכולה לסייע לכם למצוא פתרונות לאתגרים הרגשיים והתפקודיים. הוו השראה לילדיכם לחיי טיפוח הנפש והגוף גם בעת זמנים קשים, והראו להם שהחיים חזקים מהכל.



סיגל קפלן, סיגל קפלן יועצת למשפחות במצבי גירושין ופרק ב'

נייד: 052-2309236

להורדת האפליקציה באפל לחץ כאן

להורדת האפליקציה באנדרואיד לחץ כאן

74 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page