החלטת שהליך משפטי זה לא בשבילך, הגשת כבר בקשה ליישוב סכסוך וממש קשה לך לבחור מה לעשות עכשיו ... לפנות לגישור או לנהל משא ומתן באמצעות עורכי דין? לפנות למתמחים בשיטת ה"גירושין בשיתוף פעולה", לבוררות או לקבל חוות דעת מוקדמת מגורם ניטרלי? איך אני יודע מה מתאים לי? מה מתאים לנו? ומתי זה לא מתאים?
עו"ד מיכל פיין, מגשרת ועו"ד לגירושין בשיתוף פעולה.
לרוב ההורים יש אינטרסים משותפים ביחס לילדים ורצון לשמור על המשך תקשורת יעילה ביניהם כדי לאפשר טיפול משותף עתידי של שניהם בעניינים הקשורים בילדיהם.
בהליך הסכמי אנו שמים דגש על היחסים הבין-אישיים, על מערכות היחסים המתמשכות בעתיד, ונחפש מקורות ל"הגדלת העוגה" כדי למצוא פתרונות אשר יענו על מרב האינטרסים והצרכים שלכם. פתרון שיש בו רווח הדדי ואין בו חלוקה ל"מנצח" ול"מפסיד".
הצדדים עצמם קובעים מה חשוב להם ומתי, מה יטופל כעת ומה יכול להמתין לאחר כך, על מה לוותר ועל מה לא לוותר. והכי חשוב – התשובה לשאלות מה הוגן ומה מקובל – הן מה שהוגן בעיניך ומה שמקובל עליך!
חשוב לדעת שאין תחליף לפגישת יעוץ אישית עם איש/ת מקצוע ולא להתבייש להתעקש על הערכים שלך, ערכים זו לא מילה גסה. צריך רמה מסוימת של אמון מינימלי כדי לקיים הליך גישור או לנהל משא ומתן לא תחרותי. גישור לא מתאים לכולם ולא בכל מצב. יש דברים שצריך להיזהר מהם ולפעמים כדאי להיעזר באנשי מקצוע נוספים כדי להתגבר על קשיים אובייקטיביים. והעיקר הוא – כשיש רצון יש יכולת! ככל שיש החלטה נחושה להתמיד בהליך ההסכמי – הגישור יצליח למרות וחרף הקשיים.
אבל למה בכל זאת כדאי לשים לב בבחירת הליך הפירוד המתאים?
יש פערי כוחות - פערי כוחות יכולים להיות מכל מיני סוגים – למשל, אחד מהצדדים הוא כלכלן ולצד השני אין מושג אפילו מה הסיסמא לחשבון הבנק באינטרנט. זו דוגמא לפער במידע, פער שהוא מאד משמעותי ועלול לגרום לעיתים לחששות כבדים. עם זאת, בהליך הסכמי אפשר להתמודד עם הפער הזה באמצעות חיזוק הצד "החלש" (למשל באמצעות הגברת תקשורת פתוחה וכנה או פנייה למומחה לכלכלת המשפחה).
יש אלימות במשפחה - חשוב לדעת שיש גישות שונות לגבי עצם האפשרות לקיים הליך הסכמי במצבים של אלימות במשפחה מכל מיני סוגים.
התמכרויות - בסכסוך משפחתי ובמיוחד בפרידה ובגירושין צריך לקבל המון החלטות, כל הזמן, חלקן ממש גורליות וא.נשים עם התמכרויות מתקשים לקבל החלטות שיוכלו לכבד ולהתמיד לאורך זמן – חומר למחשבה.
א.נשים או ילדים עם מוגבלויות - כבר אמרתי שצריך להיות מסוגלים לקבל הרבה החלטות הרות גורל בהליך הסכמי ואין מי שיחליט במקומך? ככל שאחד מהצדדים זקוק להתאמה או הנגשה של ההליך ההסכמי חשוב לזהות זאת מבעוד מועד ולבחור בא.נשי מקצוע מתאימים, ככל שאחד הצדדים צריך תמיכה ועזרה מקצועית כדי לקבל החלטות גם התאמה זו ניתנת לביצוע. כשיש רצון יש יכולת.
עוצמת הקונפליקט והיכולת להידברות - ככל שעוצמת הקונפליקט גבוהה יותר וחוסר האמון גדול יותר כך קשה יותר לנהל הליך הסכמי, קשה אבל לא בלתי אפשרי.
חוסן כלכלי - היכולת לנהל את ההליך המשפטי (עלות איסוף הראיות) - מחקרים מלמדים אותנו שההליך המשפטי מתאים דווקא לחזקים יותר ... למי שיש כסף, זמן וכוח לנהל הליך משפטי ארוך, לערער על החלטות ועל פסקי דין, לאסוף ראיות – לשכור חוקרים פרטיים, להקליט שיחות ולשלם על תמלולים ועוד. ועדיין, לפעמים פערי הכוחות הם כה גדולים שאין ברירה אחרת.
מהירות – דחיפות הסעד המבוקש - לפעמים חייבים לקבל החלטה מהירה ואי אפשר להמתין לניהול משא ומתן. למשל, כאשר צריך לתת טיפול רפואי דחוף או לרשום ילד לבית ספר ולכן אין ברירה וחייבים לפנות לבית המשפט לקבלת סעד מהיר. עם זאת, חשוב לדעת שהסעד הסופי - פסק הדין עלול להתקבל רק בעוד הרבה מאד זמן.
המצב המשפטי - חוסר וודאות משפטית מאפיינת את דיני המשפחה בישראל בשנים האחרונות, במילים אחרות – אין לדעת איך נצא מבית המשפט ... ועדיין יש נושאים שבהם המצב המשפטי ברור יותר ולכן חשוב לקבל יעוץ משפטי מקצועי ולהבין להכין נעה המטלטלת במקרה שלך.
להורדת האפליקציה באפל לחץ כאן
להורדת האפליקציה באנדרואיד לחץ כאן
עו"ד מיכל פיין, מגשרת ועו"ד לגירושין בשיתוף פעולה
מייל: michalfeinlaw@gmail.com
טלפון: 03-5276121
נייד: 052-4571055
Kommentit