top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תמערכת פמיליסט

5 עצות שיהפכו לכם את השגרה בשני הבתים לקלה יותר

עודכן: 1 בינו׳ 2021

מירב ירושלמי, מגשרת ומדריכת הורים.

עיפרון אדום מעל המילה Important כתובה בשחור על דף לבן


שני בתים זה עניין שבשגרה עבור המשפחה שלכם

איך תנהלו את זה בקלות יותר?


  1. שיח ותקשורת בין ההורים - תכננו מראש, מי קונה מה ומתי, מי לוקח לאן ומאיפה, כמה חוגים כל ילד יכול לבחור, איזה חוגים הילדים ממשיכים, איזה חוגים חדשים הילדים מנסים, הסעות הלוך וחזור לחוגים, הסעות הלוך וחזור מבית הספר. רק לאחר שקיבלתם החלטה לגבי כל הנושאים, הודיעו לילדים את החלוקה והחלטות (כמובן בהתאם לגיל הילד).

  2. עדכנו את הילדים בשבוע שלהם – רצוי שהילדים צריכים לדעת מה צפוי במהלך הימים הקרובים... תכינו תוכנית שבועית (רצוי להדפיס) המפרטת תורנות של ימים ושעות, הסעות, חוגים, ימי הולדת, מסיבות כיתה וכו'. ככה יהיה להם סדר ושקט, כך תוסר מהם תחושת חוסר הוודאות.

  3. דברו עם הילדים – בדקו איך הם מרגישים, אם יש ציוד לבית הספר שהם רוצים לשני הבתים, אם נוח להם בחדרי השינה שלהם, אם הם צריכים עזרה או חסר להם משהו. תייצרו להם מקום בטוח ופתוח לחלוק את הצרכים והתחושות שלהם.

  4. דאגו שבשני הבתים הילדים ירגישו בבית - שיהיה מקום מסודר לכל הציוד של בית הספר, החוגים, הבגדים והנעליים, המשחקים, האוכל האהוב וכל מה שהילדים צריכים כדי להרגיש בבית.

  5. תעודדו את הרגשות החיוביים של הילדים כלפי הבית של ההורה השני, תתנו מענה לדברים פחות טובים שעולים בתיאום ובשיתוף פעולה עם ההורה השני. במילים אחרות – תפרגנו.

בדרך זו, כל הצדדים יוצאים נשכרים, ההורים והילדים. הילדים לומדים להכיר ולקבל משפחה אחרת משפחה עם שני בתים, והורים אוהבים ודואגים שחושבים על הצרכים של הילדים כמשפחה.




להורדת האפליקציה באפל לחץ כאן

להורדת האפליקציה באנדרואיד לחץ כאן



מירב ירושלמי, מגשרת ומדריכת הורים.

טלפון: 050-6136232


33 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page